Jurist voor startups – wij lossen het op

Als je duurzaam wil groeien dan is een sterk fundament van groot belang. Dat geldt in het bijzonder voor het juridische kader van startups. Als je net begint met je project, is het meestal ‘go fast, break things‘ dat zorgt voor heel wat groei. Op een bepaald moment moeten de scherven echter opgeraapt worden. Door een jurist voor startups in te schakelen, zorg je ervoor dat problemen vermeden worden.

Wij helpen startups met:

Wij zijn juristen die niet op de rem willen staan. Wij kijken wat wél mogelijk is binnen het juridische kader in plaats van wat niet mogelijk is. Zo kun je nog steeds groeien en ondernemen, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over de bergen aan juridische obstakels die België voor haar ondernemers heeft aangelegd.

Heeft jouw beginnend bedrijf juridisch advies nodig? Neem vrijblijvend en gratis contact met ons op via het onderstaande formulier, en wij contacteren je zo snel mogelijk.


Wat doen onze juristen voor startups

1. Advisering rond rechtsvorm

Heb je een idee, maar nog geen rechtsvorm? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar wat voor jouw plannen de ideale rechtsvorm is. Is dat een BV, een VOF of toch beter als natuurlijke persoon? Wij gaan dit na voor jou en begeleiden je bij het opstellen van de statuten van je bedrijf.

2. Aandeelhoudersovereenkomst en founder agreements

Goede afspraken maken goede vrienden. Wacht niet te lang met de overeenkomsten tussen je founders op papier te zetten voordat er discussies komen. Wij stellen voor jou deze overeenkomsten op of kijken ze na, zodat deze afspraken ook juridisch hard gemaakt kunnen worden.

3. Begeleiding bij financiering

Wil je kapitaal ophalen? Jouw financiers hebben er alle belang bij zo veel mogelijk van jouw startup te krijgen voor hun inbreng. Wij begeleiden je bij het nakijken van deze financieringscontracten, de onderhandelingen en brengen voor jou de juridische mogelijkheden en risico’s in kaart. Ongeacht of je voor bankfinanciering, crowdfunding of subsidies gaat, wij weten raad.

4. Vastgoedcontracten en commerciële huur

Je startup heeft een adres nodig. Of dat nu in je garage is of een mooi gebouw in hartje Antwerpen, daar zal een contract voor nodig zijn. Wij helpen je met een eerlijk en gunstig contract te sluiten voor de commerciële huur van je kantoor, machineruimte of headquarters.

5. Intellectuele eigendomsrechten

Vaak denken startups te laat aan hun intellectuele-eigendomsrechten. Soms beginnen ze onderhandelingen over financiering en worden ze eigenlijk door de andere partij gewoon uitgehoord over hun project om dit te kopiëren. Door jouw merknaam, idee, modellen en uitvindingen vast te leggen, ben je niet alleen beter beschermd, maar is jouw startup meer waard.

6. Algemene voorwaarden en GDPR

Van cookies op je website tot de algemene voorwaarden om je product te gebruiken. Het kan vergaande juridische gevolgen hebben als dit niet in orde is. Wij stellen voor jou solide algemene voorwaarden en een sterke privacy policy op, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de complexe en verregaande gegevensverordeningen van de Europese Unie.

7. DPO en verwerkingregister opstellen

Wij kunnen ook fungeren als je onafhankelijke externe DPO. Dit is verplicht wanneer je op grote schaal gegevens verwerkt van bijvoorbeeld je klanten. Wij fungeren ook als de tussenschakel tussen jou en mogelijke inspecties op vlak van AVG. Ook het bijhouden van een verwerkingsregister is verplicht voor elke onderneming, inclusief start-ups.

Juridisch advies startups

Waarom kiezen voor ons

  • Oplossingen op maat: Elke startup is anders. Soms is het ook niet duidelijk of er wel een bestaand juridisch kader is, denk maar aan crypto, AI, smart contracts, enzovoort. Daarom bieden wij altijd een oplossing op maat.
  • Moderne aanpak: Bij ons kan alles online. Geen nood om je te verplaatsen naar ons kantoor. Je kunt rustig in Gent, Dubai of Bali blijven werken aan je bedrijf.
  • Snelle communicatie: De wereld van startups gaat snel en een week kan een eeuwigheid lijken. Daarom krijg je zo goed als altijd meteen een antwoord als je ons een vraag stelt. Naast e-mail is uiteraard ook Google Chats, WhatsApp, Google Meet, enzovoort mogelijk voor de communicatie.
  • Altijd bereikbaar: Ondernemen brengt heel wat stress en onzekerheid met zich mee. Daarom zijn wij ook in het weekend (inclusief zondag) beschikbaar voor advies.
  • Betaalbaar advies: Wij weten hoe belangrijk het is voor een startup om op de cashflow te letten. Wij streven naar langetermijnpartnerschappen met groeiende ondernemingen. Daarom hanteren wij scherpere tarieven voor beginnende bedrijven.

Neem nu contact met ons op via info@jouwjurist.be met jouw vraag of probleem, en we geven je graag een eerste vrijblijvend advies.