Jurist voor ondernemers

Juridisch advies op maat van je bedrijf

Als ondernemer wil je je vooral op je bedrijf richten. Juridische problemen en vragen vormen vaak een tijdrovende en stressvolle hinderpaal voor je groei en plezier in het ondernemen. 

Onze juristen staan je graag bij met praktisch en betaalbaar advies op maat. Wij denken altijd vanuit een ¨wat is mogelijk¨ benadering en geven je de maximale vrijheid binnen het wettelijke kader om je onderneming te leiden zoals jij wilt.

De gespecialiseerde bedrijfsjuristen van ons kantoor kunnen je bijstaan met zo goed als elk juridisch vraagstuk je KMO heeft. Van het opstellen tot factuurvoorwaarden tot het optimaliseren van arbeidscontracten.

Benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Neem contact met ons op en we bespreken graag hoe onze juristen voor ondernemers je kunnen helpen!

Jurist voor ondernemers

Spreek met een jurist

Neem nu contact met ons op, en wij bespreken graag wat we voor je onderneming kunnen doen.


Wat kunnen onze juristen voor ondernemers voor je doen?

Contracten en overeenkomsten

Als ondernemer dek je jezelf best zo goed mogelijk in tegen onverwachte (juridische) problemen. Wij nemen graag al je contracten en overeenkomsten door om te kijken of je optimaal beschermd bent en er geen ongunstige of ontwettelijke clausules instaan. Uiteraard kunnen onze juristen voor ondernemers ook contracten opstellen. 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden op je facturen, website of webshop zijn best juridisch solide. Door goed uitgewerkte algemene voorwaarden voor je onderneming te hebben, ben je beter beschermd indien er wat misloopt. Zo kun je jezelf en je onderneming beschermen wanneer je niet kunt leveren door hogere materiaalkosten of heb je een extra drukkingsmiddel wanneer je klant niet (tijdig) wil betalen. 

Intellectuele rechten

Wij helpen je om je merk, auteursrechten en afbeeldingen te beschermen. Wij geven je graag advies hoe je je intellectuele rechten optimaal beschermd en hoe je je rechten kunt afdwingen. 

Marketing en e-commerce

Wanneer je aan marketing doet voor je producten of diensten dan zijn er heel wat regels om de consument te beschermen. Als ondernemer ben je best juridisch in orde om je reputatie te beschermen en om niet op de radar van de FOD economie te komen. Wij zorgen ervoor dat je marketingcampagnes juridisch in orde zijn en je onderneming optimaal is beschermd bij verkopen via internet. 

Risicoanalyse en -mitigatie

Ben je niet zeker welke risico´s je onderneming loopt of welke risico´s je ondernemingsplannen inhouden? Wij gaan na welke juridische valkuilen er zijn, brengen deze in kaart en helpen je om deze te mitigeren zodat deze je groei zo min mogelijk belemmeren.

Algemeen advies 

Heb je een juridische vraag of advies nodig over wat je rechten en plichten zijn? Onze juristen voor ondernemers kunnen je vast en zeker helpen met een begrijpbaar en makkelijk te implimenteren advies. 

Kortom door op ons te vertrouwen heb je solide legal counsil als ondernemer waar je terecht kunt voor begrijpbaar juridisch advies.

Simon is a legal expert and I would highly recommend his services. He sticks to the time – provides you with legal documents.

– Masoum Mahmoud, CEO MittMat

Ik kreeg geweldige begeleiding van Tom over mijn serviceovereenkomst als freelancer.

– Emma Bru, Freelancer

Tom levert erg goed werk. Een sterke aanrader en we zullen zeker terugkomen als dat nodig is.

Intenseed

Waarom je contract laten screenen door Jouw Jurist

Extensieve kennis en ervaring

Wij bekijken dagelijks allerlei contracten en overeenkomsten. Wij weten dan ook hoe we vage en onwettige clausules kunnen omzetten, zodat ze jou en je onderneming optimaal beschermen.

Heldere tarieven

Geen kantoorkosten, geen erelonen en geen vage kosten voor e-mails en documenten printen. Bij ons weet je exact hoeveel het kost om een contract te laten nakijken door een expert. Zo krijg je nooit een onaangename verrassing na de werkzaamheden.

Beschikbaar in het weekend

Wil je klant op maandagochtend het contract tekenen? Is je vaste jurist ziek uitgevallen of niet beschikbaar vanwege zijn werk? Wij zijn beschikbaar op zowel zaterdag als zondag! Beter nog, wij werken tegen ons normale tarief, dus je hoeft niets extra te betalen.

Ook voor kleine vragen

Wil je slechts een kleine clausule laten nakijken of heb je een korte vraag over je contract? Op ons kun je rekenen, en uiteraard betaal je daarvoor minder dan wanneer je het volledige contract laat nakijken.

Laagdrempelig en begrijpbaar

Jij en andere betrokkenen willen uiteraard weten wat er in het contract staat en wat de draagwijdte ervan is. Onze uitleg bij de onwettige en ongunstige clausules in je contracten is altijd zo helder en begrijpelijk mogelijk. Onze ervaren juristen optimaliseren niet alleen contracten, maar kunnen deze ook vanaf nul opstellen.

Heb je toch nog een vraag? Stuur gerust een e-mail, en we helpen je graag verder.

Hoe sterker je onderneming groeit, hoe vaker juridische hinderpalen op de rem gaan staan. Door snel en effectief juridische vragen en problemen aan te pakken kan je onderneming sterk blijven groeien.

Daarom gaan we bij Jouw Jurist voor een flexibele en betaalbare ontzorging voor ondernemers op juridisch dag.

Simon Steyaert – Founding Partner

Waarom kiezen voor Jouw Jurist 

Als ondernemer komen juridische vragen en problemen nooit op het juiste moment. Daarom heb je een partner met kennis van zaken nodig die je snel een advies kan geven waar je wat aan hebt. 

  • Transparante tarieven: wij laten je altijd vooraf weten wat de geschatte kosten zijn van een advies of een opdracht. Wij proberen deze altijd zo laag mogelijk te houden.
  • Snel antwoord, ook in het weekend: wij weten hoe stressend juridische problemen en vragen kunnen zijn. Daarom zijn wij ook beschikbaar in het weekend, tegen hetzelfde tarief.
  • Maatwerk en to the point: wij geven altijd een advies dat op maat van jouw specifieke vraag en onderneming is. Onze juristen maken er een punt van deze zo begrijpbaar mogelijk te maken.
  • Sterke team om op te bouwen: als ondernemer wil je groeien. Ongeacht of je nieuwe werknemers wilt aannemen of een nieuwe sector wil veroveren, bij ons kun je terecht voor het juridische aspect. 

Wat kost ons juridisch advies voor ondernemers?

Veel juristen en advocaten doen nogal vaag rond wat advies gaat kosten. Niet alleen vermelden ze geen tarieven, maar er komen ook een hoop vage kosten bij zoals administratie, e-mails lezen, kantoorkosten, printkosten en noem maar op.

Ons standaard tarief is 100,- excl. Btw per uur. Daar komen geen extra kosten bij en ook in het weekend is dat het uurtarief. Het is daarnaast ook mogelijk om ons aan te stellen op container. Door dit te doen heb je niet alleen een jurist waar je elke dag van de maand je problemen kunt aan voorleggen, maar zijn de tarieven bijzonder scherp voor wat je krijgt. 

Onze retainer tarieven zijn het volgende.

  • 1 uur advies per maand voor 100,-
  • 3 uur advies per maand voor 280,-
  • 5 uur advies per maand voor 440,-
  • 10 uur advies per maand voor 750,-

Ook voor grote projecten en langdurige opdrachten waar een vaste prijs op kleven moeilijk is communiceren wij transparant over de kosten en hanteren we scherpe tarieven.

Contacteer ons vrijblijvend met je vraag over je onderneming.

Contacteer ons