Jurist voor Freelancers en zelfstandigen

Juridisch advies op maat van freelancers en zelfstandigen

Als freelancer of zelfstandige werk je samen met heel wat verschillende opdrachtgevers en klanten. Als je juridische documenten niet in orde zijn kan dit leiden tot heel wat problemen mocht wat mislopen. In veel gevallen is de tegenpartij een grote ondernemingen die een stuk sterker in hun schoenen staan juridisch. Wij zorgen ervoor dat je op beide oren kunt slapen door je te voorzien van o.a. solide algemene voorwaarden, overeenkomsten en factuurvoorwaarden.

Wij bieden freelancers en zelfstandigen betaalbaar advies op maat aan. Wij gaan na hoe we jou het beste kunnen beschermen en het maximale uit je rechten kunnen halen. Neem vrijblijvend contact op met ons en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

Spreek met een jurist

Wil je een contract doorlichten, je factuurvoorwaarden laten nakijken of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op.


Veel freelancers en zelfstandigen staan niet stil bij juridische zaken tot het te laat is. Zeker voor starters zijn zaken zoals algemene voorwaarden op de factuur en ongunstige clausules in een contract staan laag op het lijstje van prioriteiten.

Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom bieden we aan freelancers en zelfstandigen een compleet juridisch advies dat ze ontzorgt en bijzonder betaalbaar is.

Tom Goemaere – Founding Partner

Ik kreeg geweldige begeleiding van Tom over mijn serviceovereenkomst als freelancer.

– Emma Bru, Freelancer

Contracten en overeenkomsten

Sta je op het punt een groot contract te tekenen? Wil je wat meer uitleg over een overeenkomst? Op de expertise van Jouw Jurist kunt je rekenen!

Nakijken en opstellen contracten

Onderhandelen over clausules

Bespreking en uitleg over je overeenkomst

Optimalisatie van bestaande overeenkomsten

Factuurvoorwaarden

Ben je er zeker van dat je sterk staat als een klant weigert te betalen? Laat je factuurvoorwaarden nakijken of opstellen door professionals en neem de twijfel weg.

Nakijken en optimaliseren

Hulp bij betwisting van facturen

Opstellen van factuurvoorwaarden

Samenwerking met partners voor incasso

Algemeen juridisch advies

Wil je wat ondernemen, maar heb je geen idee wat de gevolgen zijn op juridisch vlak? Wil je een volledige doorlichting van je onderneming of een samenwerking met ons? Wij geven je graag een zakelijk juridisch advies op maat van jouw specifieke situatie.

Vermogensplanning en -bescherming

Risk assessment en management

Samenwerkingen rond grotere projecten

Vennootschaps- en ondernemingsrecht

Retrainer voor kleine vragen en problemen

Heb je vaak kleine vragen of heb je af en toe nood aan een advies? Je kan ons op maandbasis instellen voor scherpe tarieven. Wij antwoorden ook in het weekend. Deze tarieven gelden enkel voor freelancers zelfstandigen.

1 uur advies per maand voor 80,-

3 uur advies per maand voor 225,-

5 uur advies per maand voor 350,-

10 uur advies per maand voor 600,-

Contacteer ons vrijblijvend met je vraag.

Contacteer ons