Jurist overheidsopdrachten – wij begeleiden je bedrijf door deze procedure

De wetgeving rond overheidsopdrachten is ingewikkeld en zorgt voor heel wat onzekerheid voor ondernemingen. Daarom schakel je best een expert in die een duidelijk juridisch advies kan geven waar je echt mee aan de slag kunt. 

Wil je inschrijven op een overheidsopdracht, maar heb je nood aan professionele ondersteuning? Onze juristen staan jouw bedrijf van a tot z bij om het juridisch kader uit te werken. Wij helpen je met heldere uitleg over de procedure, het inschrijven, de offertes en met juridische vragen en problemen die ondertussen kunnen opduiken. 

Neem nu vrijblijvend contact op met ons via het onderstaande formulier of info@jouwjurist.be en wij helpen je zo snel mogelijk verder.


Wat doen we?

Wij adviseren bedrijven en overheden rond alles wat te maken heeft met overheidsopdrachten en openbare aanbestedingen. Zo controleren we de contracten en clausules die u tekent, bekijken we of de procedure correct is verlopen en gaan we na of alle bestekken en offertes voldoen aan de wettelijke vereisten. 

Wij proberen altijd een helder en sluitend advies te geven waar je meteen mee aan de slag kunt. Dankzij onze gespecialiseerde kennis beschermen we je van ernstige juridische risico’s die heel wat geld kunnen kosten en grote imagoschade kunnen veroorzaken. 

Jurist overheidsopdrachten

Hoe werken we

Onze juristen overheidsopdrachten beginnen met een verkennend gesprek. Daardoor leren we meer over jou en kunnen we je eerste dringende vragen al beantwoorden. Na dit gesprek worden de relevante documenten (zoals contracten of offertes) aan ons bezorgd samen en lossen we je juridische vraag op. 

We bezorgen je een uitgebreid advies op papier en doen indien nodig ook een gesprek om dit advies verder toe te lichten. Op die manier kunnen we eventuele vragen direct beantwoorden en heeft jouw bedrijf een duidelijk antwoord. 

Waarom kiezen voor Jouw Jurist

  • Snelle communicatie: Wij proberen alle berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Vanaf je contact met ons opneemt gaan wij aan de slag. Ook in het weekend zijn we beschikbaar om je een advies of antwoord te geven. 
  • Transparante werking: wij houden je proactief op de hoogte van de kosten en waarmee we bezig zijn. Zo hoef je nooit te raden in welk stadium ons werk zit en kan je bedrijf anticiperen op het advies dat je zal krijgen. 
  • Praktisch advies op maat: elke overheidsopdracht is anders en de wetgeving verandert continu. Daarom geven wij altijd advies op maat waar je direct mee aan de slag kunt. Zo weet je altijd wat kan en niet kan en waar je extra moet voor waken bij deze opdracht. 
  • Uitgebreide ervaring: van IT tot aannemingscontracten voor de overheid, wij hebben de nodige ervaring om je bedrijf te ondersteunen rond alle juridische vragen en problemen waar een overheidsopdracht mee gepaard kan gaan. 

Contacteer een jurist overheidsopdrachten

Wens je meer informatie of vraag je je af hoe wij je kunnen ondersteunen? Neem dan nu contact met ons op en wij proberen je zo snel mogelijk te ondersteunen. Stuur ons een bericht via info@jouwjurist.be of via het bovenstaande formulier en onze jurist overheidsopdrachten contacteert je binnen de 24 uur. 

Vaak gestelde vragen

Kunnen jullie mij helpen met de procedure?

Wij helpen je met het juridische aspect van het doorlopen van de nodige stappen om mee te dingen voor de opdracht. Daarnaast geven we je ook graag vooraf een advies op maat over wat jouw bedrijf nu exact moet doen om rechtsgeldig mee te doen aan deze opdracht.  

Kan ik mijn contract door jullie laten nakijken? 

Heb je een contract afgesloten rond de overheidsaanbesteding of zit je met een non-compete of geheimhoudingsovereenkomst waardoor het niet duidelijk is of je kan meedoen? Dan zijn wij de ideale partner om na te gaan of dit contract rechtsgeldig is, welke beperkingen er zijn en waarvoor je moet oppassen. 

Kunnen jullie de juridische risico’s voor mijn bedrijf inschatten?

Ja, over de jaren heen hebben we een uitgebreide ervaring opgebouwd in het analyseren van juridische risico’s voor gemeenten en bedrijven inzake overheidsopdrachten. We gidsen je graag hierdoor zodat je exact weet welke acties je kan en niet kan maken, en wat de mogelijke gevolgen van bepaalde handelingen kunnen zijn.