Jurist onroerend goed – advies op maat

Heb je een interessant stuk vastgoed op het oog? Heb je iemand nodig die je huur- en verhuurcontracten kan nakijken en optimaliseren? Schakel een gespecialiseerde jurist onroerend goed in! Wij zorgen ervoor dat je een praktisch advies op maat hebt waar je meteen mee aan de slag kunt. Onze contracten zorgen ervoor dat je optimaal beschermd bent en alle afspraken helder omschreven zijn.

Heb je nu maatwerkadvies van een jurist onroerend goed nodig? Dan kun je vertrouwen op de experts van Jouw Jurist om je een heldere en praktische uitleg te geven waar je direct wat aan hebt. Neem vrijblijvend contact op met onze juristen via info@jouwjurist.be of het onderstaande formulier en wij beantwoorden je bericht binnen 24 uur.


Hierronder lees je meer over wat wij voor je kunnen doen.

Huur en verhuurcontracten opstellen en nakijken

Een stuk vastgoed verhuren of huren doe je best niet lichtzinnig. De financiële belangen zijn groot. Zo kan de huur niet betaald worden, kunnen er bepaalde herstellingen nodig zijn waarvan niet duidelijk is wie betaalt, en kan er schade aan het pand ontstaan die vergoed moet worden.

Door een solide contract rond de verhuur van vastgoed te hebben, ben je al deze problemen een stap voor. Je weet exact welke verplichtingen de huurder en verhuurder hebben. Zijn er toch problemen? Dan sta je voor de rechter een stuk sterker in je schoenen.

Onze jurist onroerend goed geeft je graag een advies waar je direct mee aan de slag kunt.

Juridisch advies aankopen vastgoed

De grootste investering in zijn leven die de doorsnee Vlaming maakt, is het aankopen van vastgoed. Datzelfde geldt voor veel bedrijven. Het is dan ook van groot belang dat dit goed verloopt en alle afspraken duidelijk zijn. Een kleine vergetelheid of een slechte clausule in een contract kan namelijk grote gevolgen hebben.

Door onroerend goed advies op maat van jouw aankoop in te winnen, zorg je ervoor dat je beschermd bent tegen verrassingen en onbezorgd je vastgoed kunt kopen. Daarnaast geven we je graag advies over hoe je de aankoop van je pand fiscaal kunt optimaliseren, legaal via AirBnB verhuurt, of welke zaken je best nog eens nakijkt voor je je handtekening zet onder een contract.

Vastgoed fiscaliteit advies

Ook de overheid wil graag een graantje meepikken van jouw vastgoed. Denk maar aan de registratierechten die je moet betalen bij het kopen, je kadastraal inkomen of de andere belasting voor woninghuur versus zakelijke huur.

Door fiscaal slim te handelen, kun je vaak al snel duizenden euro’s uitsparen bij het aankopen van vastgoed. Door ons in te schakelen, heb je een expert in huis die je onroerend goed advies kan geven dat je begrijpt en waar je meteen wat aan hebt.

Wij helpen je graag met al je fiscale vragen rond het kopen en verkopen van onroerend goed en het huren en verhuren van panden.

Waarom kiezen voor Jouw Jurist

  • Maatwerk: Bij ons is jouw vastgoedprobleem in goede handen. Wij zorgen ervoor dat je volledig ontzorgd wordt op juridisch vlak en weet wat de beste opties voor jouw specifieke zaak zijn.
  • Snelle communicatie: Heb je een vraag? Dan krijg je daar altijd snel een helder antwoord op. Afhankelijk van je vraag kunnen we vaak dezelfde dag nog een passend antwoord geven, waardoor je altijd snel kunt schakelen.
  • Betaalbaar: Doordat wij een online first benadering hanteren, kunnen we onze overhead bijzonder laag houden. Dit rekenen we rechtstreeks door naar onze uurtarieven, waardoor je snel en betaalbaar een advocaat kunt inhuren.
  • Heldere taal: Wij streven er altijd naar om de adviezen die we opstellen in begrijpelijke taal te gieten. Zo hoef je niet te twijfelen over wat er staat en kun je meteen aan de slag met je juridisch onroerend goed advies.

Contacteer nu een jurist onroerend goed

Heb je een vraag over vastgoed of wil je een contract laten nakijken? Neem dan nu contact op met jouw onroerend goed jurist en wij helpen je zo snel mogelijk verder. Stuur ons een e-mail op info@jouwjurist.be of vul gewoon het bovenstaande formulier in en wij helpen je graag verder.