Juridisch advies voor startende ondernemers

Beginnen met ondernemen is niet eenvoudig. Wie denkt dat een bedrijf managen enkel het kopen en verkopen van goederen en diensten is, wordt al snel met de neus op de feiten gedrukt.

In België kun je er nu eenmaal niet omheen. Overal zijn er regels waar je je aan moet houden. Ongeacht in welke sector je aan de slag bent, zijn er zo goed als altijd heel wat (specifieke) wetten.

Dit allemaal zelf in het oog houden is zo goed als onmogelijk als je geen achtergrond hebt in rechten. Zeker als je zaak goed draait, heb je geen tijd om dagenlang in wetboeken te duiken.

Jouw Jurist is er om jou als startende ondernemer te voorzien van professioneel en betaalbaar advies op maat van je onderneming. Door onze gestroomlijnde online werkwijze en flexibele manier van werken kunnen we onze tarieven scherp houden zonder in te boeten op juridische kwaliteit.

Heb je nood aan solide juridisch advies? Neem dan contact op via het onderstaande formulier. Wil je meer weten over wat we voor je kunnen doen, lees dan verder of stuur ons een e-mail op info@jouwjurist.be.


Hoe helpen wij startende ondernemers

Bij Jouw Jurist vertrekken we altijd vanuit een ‘wat is mogelijk’-benadering op maat van jouw bedrijf. We gaan na hoe we juridische hindernissen kunnen wegnemen, zodat de groei van je onderneming niet belemmerd wordt.

Wanneer je contact met ons opneemt, plannen we een adviesgesprek met je in. Tijdens dit gesprek geven we je meteen praktisch advies dat onmiddellijk te implementeren is. Daarnaast kunnen we, indien nodig, ook documenten zoals algemene voorwaarden en factuurvoorwaarden opstellen voor je onderneming.

Wij hebben de nodige ervaring om proactief advies te verlenen. Dat wil zeggen dat wij niet alleen naar huidige problemen kijken, maar ook anticiperen op toekomstige hindernissen waar je onderneming mee te maken kan krijgen in de toekomst.

Wat we doen

juridisch advies voor startende ondernemers

De voordelen van Jouw Jurist

Als startende ondernemer wil je je helemaal op je zaak storten. Tijd en geld verliezen door juridische onzekerheid is het laatste wat je wilt, en dan hebben we het nog niet over de additionele stress die dit met zich meebrengt.

Dat begrijpen wij bij Jouw Jurist helemaal, en wij hebben onze werkwijze daar volledig op afgestemd. Dit zijn de voordelen van het samenwerken met ons:

Sterke ervaring

Onze juristen houden zich dagelijks bezig met het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen van startende ondernemers. Ons juridisch advies voor nieuwe ondernemers is altijd gebaseerd op echte ervaringen en cases. Daardoor is het eenvoudiger om onze adviezen direct te implementeren en ermee aan de slag te gaan.

Betaalbaar

Doordat wij een online-first juridisch advieskantoor zijn, hebben wij aanzienlijk minder vaste en variabele kosten. Zo hoeven wij geen transport- en kantoorkosten door te rekenen aan onze klanten. Daarnaast zorgt onze manier van werken ook voor een sterke tijdsbesparing, waardoor er meer productieve uren beschikbaar zijn.

Door deze significante besparingen rechtstreeks door te rekenen aan onze cliënten, zijn onze uurtarieven en projecttarieven bijzonder scherp. Wij rekenen ook geen vage extra kosten, zoals printkosten, waardoor het altijd duidelijk is wat de prijs van onze dienstverlening is.

Altijd bereikbaar

Juridische problemen komen nooit goed gelegen. Om ervoor te zorgen dat we je snel bijstaan, zijn we ook beschikbaar op zaterdag en zondag. Dit heeft als voordeel dat het mogelijk is om een juridisch issue in het weekend aan te pakken zonder dat je bedrijf tijd hoeft te verliezen op maandag.

Snelle communicatie

Wanneer je een vraag of een probleem hebt, wil je snel een antwoord. Dat begrijpen we. Daarom streven wij ernaar om elke vraag binnen 24 uur te beantwoorden, ook in het weekend. Zo verliest je onderneming geen tijd en kun je sneller beslissingen nemen. 

Pro ondernemer

Vanwege het grote aantal regels waarmee je als ondernemer rekening moet houden, is het vaak moeilijk om te bepalen wat de beste oplossing is voor je bedrijf. Wij hanteren een sterke pro-ondernemer benadering, waardoor we je bedrijf maximaal juridisch beschermen en goed positioneren voor de toekomst.

Hoeveel kost juridisch advies voor startende ondernemers

Voor startende en kleine ondernemingen hanteren wij extra scherpe tarieven, zodat betrouwbare juridische hulp betaalbaar blijft. Al vanaf €55,- excl. btw per uur kun je juridische hulp inschakelen voor je project.

Voor bepaalde opdrachten, zoals het opstellen van algemene voorwaarden en het nakijken van contracten, hanteren we vaste prijzen die extra voordelig zijn.