Freelance bedrijfsjurist inhuren

Een flexibele bedrijfsjurist inhuren

Heb je behoefte aan tijdelijke juridische versterking of wil je een bedrijfsjurist voor een kortere opdracht inhuren? Onze bedrijfsjuristen ondersteunen je onderneming graag met hun juridische kennis en ervaring.

Het inhuren van een freelance bedrijfsjurist van Jouw Jurist zorgt ervoor dat je een solide kracht hebt die je onderneming helpt navigeren door juridische vragen en problemen. Onze juristen hanteren transparante tarieven en zijn ook in het weekend beschikbaar, waardoor wij een geliefde keuze zijn bij ondernemingen die snel juridisch advies nodig hebben.

Heeft jouw bedrijf een freelance bedrijfsjurist nodig? We luisteren graag naar je. Neem vrijblijvend contact met ons op en we plannen graag een videocall met je in.

Freelance bedrijfsjurist inhuren

Spreek met een freelance bedrijfsjurist

Neem nu contact met ons op, en wij bespreken graag wat we voor je onderneming kunnen doen.


Wat kan onze Freelance bedrijfsjurist voor je onderneming doen

Elke onderneming krijgt vroeg of laat te maken met juridische vragen of problemen. Het begint al bij de oprichting van je bedrijf: kies je het beste voor een BV of toch een VOF? Wat je ook verkoopt of koopt, je zult moeten betalen.

Als je een factuur stuurt of ontvangt, staan er factuurvoorwaarden op. Zijn deze wel geldig of bieden ze voldoende bescherming voor jouw bedrijf en jezelf?

Wij helpen jouw bedrijf navigeren van A tot Z door het complexe juridische landschap. We doen dit door proactief advies op maat te geven dat eenvoudig te begrijpen en te implementeren is.

Bijkomende juridische ondersteuning

Is jouw vaste jurist ziek? Heeft jouw onderneming wat extra versterking nodig op juridisch vlak? Je kunt onze juristen eenvoudig inhuren voor zolang als je zelf wilt. Zo kun je snel schakelen wanneer het druk is op de juridische afdeling en je behoefte hebt aan professioneel juridisch advies.

Tussenoplossing voor fulltime werknemer

Wanneer jouw onderneming groeit, krijg je steeds meer juridische vraagstukken op je bord. Van het opstellen van arbeidscontracten tot het betwisten van factuurvoorwaarden, het wordt dagelijkse kost voor een groeiende KMO.

Het aannemen van een fulltime jurist voor jouw bedrijf komt vaak nog te vroeg of is te duur voor de hoeveelheid juridisch werk die er is. Jouw Jurist kan je freelance bedrijfsjurist worden, al vanaf 1 uur per maand. Zo kun je je focussen op ondernemen en kun je juridische problemen aanpakken wanneer het nodig is, tegen een scherp tarief.

Algemeen juridisch advies

Heb je snel advies nodig over een klant die niet wil betalen? Vraag je je af of je de juiste vennootschapsvorm hebt gekozen? Wat je vraag ook is, onze freelance bedrijfsjurist helpt je graag met passend advies op maat van je bedrijf. Wij stellen onze juridische adviezen begrijpelijk en praktisch op, zodat je er meteen iets aan hebt.

Risicoanalyse en -mitigatie

Vaak loopt jouw onderneming risico’s zonder dat je het weet. Ben je ingedekt tegen prijsverhogingen van je leverancier? Is jouw contract up-to-date volgens de laatste wetgeving? Ben je op de hoogte van veranderingen in de bescherming van consumenten?

Onze freelance bedrijfsjurist brengt jouw bedrijfsrisico’s in kaart en beperkt deze met passende juridische oplossingen op maat. 

Simon is a legal expert and I would highly recommend his services. He sticks to the time – provides you with legal documents.

– Masoum Mahmoud, CEO MittMat

Fast and efficient communication and provided a high-quality custom service. Would hire again!

Alex Zegers, Strikefinity

Tom levert erg goed werk. Een sterke aanrader en we zullen zeker terugkomen als dat nodig is.

Intenseed

Waarom kiezen voor Jouw Jurist als je bedrijfjurist?

  • Begrijpbaar praktisch advies: wij geven adviezen die jij en je team eenvoudig kunnen implementeren, zodat je snel kunt schakelen.
  • Scherpe tarieven: doordat wij onze kostenbesparingen van remote werk doorrekenen aan onze cliënten, hanteren wij uiterst scherpe uur- en dagtarieven.
  • Voor kleine en grote vragen: heb je een kleine vraag over een clausule of heb je begeleiding nodig bij een groot project, wij helpen je graag.
  • Ook in het weekend: juridische problemen – en de stress die ze met zich meebrengen – wil je zo snel mogelijk opgelost zien. Daarom zijn onze juristen ook in het weekend beschikbaar.
  • Sterke expertise: als je een beroep doet op onze bedrijfsjuristen, kun je rekenen op een team met grondige kennis en de juiste ervaring om je onderneming te ondersteunen.

Hoe sterker je onderneming groeit, hoe vaker juridische hinderpalen op de rem gaan staan. Door snel en effectief juridische vragen en problemen aan te pakken kan je onderneming sterk blijven groeien en vang je risico´s op.

Bij Jouw Jurist gaan we voor een flexibele en betaalbare ontzorging voor ondernemers via onze freelance bedrijfsjurist service.

Simon Steyaert – Founding Partner

Hoeveel kost een freelance bedrijfsjurist?

Doordat wij bijna alles remote en digitaal doen, kunnen wij kostenbesparingen zoals verplaatsingskosten en niet-productieve uren zoals lunchpauzes en in de file staan rechtstreeks doorrekenen naar onze cliënten.

Wil je een freelance bedrijfsjurist inhuren voor meerdere dagen of weken achter elkaar? Ook dat is mogelijk! Wij rekenen voor een werkdag (8 productieve uren) gemiddeld €700. Lunchpauzes nemen we uiteraard in onze eigen tijd en rekenen we niet mee als werktijd. Daarnaast zijn onze juristen ook beschikbaar op zaterdag en zondag tegen hetzelfde tarief.

Ons standaard tarief is 100,- excl. Btw per uur. Daar komen geen extra kosten bij en ook in het weekend is dat het uurtarief. Het is daarnaast ook mogelijk om ons aan te stellen op retainer. Door dit te doen heb je niet alleen een jurist waar je elke dag van de maand je problemen kunt aan voorleggen, maar zijn de tarieven bijzonder scherp voor wat je krijgt. 

Onze retainer tarieven zijn het volgende.

  • 1 uur advies per maand voor 100,-
  • 3 uur advies per maand voor 280,-
  • 5 uur advies per maand voor 440,-
  • 10 uur advies per maand voor 750,-

Ook voor grote projecten en langdurige opdrachten waar een vaste prijs op kleven moeilijk is communiceren wij transparant over de kosten en hanteren we heldere scherpe tarieven.

Contacteer ons vrijblijvend met je vraag voor onze freelance bedrijfsjuristen.

Contacteer ons