Contract laten nakijken door een jurist

Laat je overeenkomst controleren door een expert

Sta je op het punt een contract te tekenen of wil je jezelf zo goed mogelijk indekken wanneer je een overeenkomst sluit? Je contract laten nakijken door een jurist met de juiste expertise is geen overbodige luxe.

Onze juristen met expertise in verbintenis kijken graag je overeenkomsten en contracten na en zorgen ervoor dat je optimaal beschermd bent wanneer er iets misloopt. Daarnaast geven wij ook graag uitleg over welke clausules we aanpassen en hoe deze jou en je onderneming beschermen.

Een contract nakijken kan bij ons al vanaf €325. Daarvoor kijken we het na, passen we het aan waar nodig en geven we je indien je dat wilt ook uitleg via een videocall. Daarnaast krijg je ook een revisieronde voor de tegenpartij.

Contract laten nakijken door juristen

Spreek met een jurist

Neem nu contact met ons op, en wij bespreken graag wat we voor je kunnen doen.


Welke contracten kijken we na?

  • Freelancercontracten: Wil je een freelancer aannemen of aan de slag gaan bij een opdrachtgever? Wij kijken graag je contracten voor en als freelancer na.
  • Bouwovereenkomsten: Dek jezelf in tegen vertragingen en stijgende materiaalprijzen! Wij zorgen ervoor dat je contract solide is.
  • Servicecontracten: Wij kijken graag je servicecontracten na en optimaliseren deze voor je onderneming.
  • Algemene voorwaarden: De algemene voorwaarden zijn belangrijker dan je denkt. Zorg ervoor dat deze rechtsgeldig zijn en dek jezelf optimaal in.
  • Algemene leveringsvoorwaarden: Een foutieve of vertraagde levering kan altijd gebeuren. Onze juristen voor ondernemers zorgen ervoor dat de impact minimaal is.
  • Koop- of huurovereenkomst: Van plan om een kantoor, machine te kopen of te huren of andere grote investering te doen met je bedrijf? Door je contract te laten nakijken door onze juristen vermijd je onaangename verrassingen.
  • Samenwerkingsovereenkomst: Ga je een samenwerking aan met een andere partij? Goede afspraken maken goede vrienden.

Naast deze vaak voorkomende contracten kijken we nog veel meer typen na, zoals de opdrachtovereenkomst, het samenlevingscontract, NDA’s, geheimhoudingsovereenkomsten of franchiseovereenkomsten.

Ik kreeg geweldige begeleiding van Tom over mijn serviceovereenkomst als freelancer.

– Emma Bru, Freelancer

Waarom je contract laten screenen door Jouw Jurist

Extensieve kennis en ervaring

Wij bekijken dagelijks allerlei contracten en overeenkomsten. Wij weten dan ook hoe we vage en onwettige clausules kunnen omzetten, zodat ze jou en je onderneming optimaal beschermen.

Heldere tarieven

Geen kantoorkosten, geen erelonen en geen vage kosten voor e-mails en documenten printen. Bij ons weet je exact hoeveel het kost om een contract te laten nakijken door een expert. Zo krijg je nooit een onaangename verrassing na de werkzaamheden.

Beschikbaar in het weekend

Wil je klant op maandagochtend het contract tekenen? Is je vaste jurist ziek uitgevallen of niet beschikbaar vanwege zijn werk? Wij zijn beschikbaar op zowel zaterdag als zondag! Beter nog, wij werken tegen ons normale tarief, dus je hoeft niets extra te betalen.

Ook voor kleine vragen

Wil je slechts een kleine clausule laten nakijken of heb je een korte vraag over je contract? Op ons kun je rekenen, en uiteraard betaal je daarvoor minder dan wanneer je het volledige contract laat nakijken.

Laagdrempelig en begrijpbaar

Jij en andere betrokkenen willen uiteraard weten wat er in het contract staat en wat de draagwijdte ervan is. Onze uitleg bij de onwettige en ongunstige clausules in je contracten is altijd zo helder en begrijpelijk mogelijk. Onze ervaren juristen optimaliseren niet alleen contracten, maar kunnen deze ook vanaf nul opstellen.

Heb je toch nog een vraag? Stuur gerust een e-mail, en we helpen je graag verder.

Veel ondernemers staan niet bij stil bij de gevolgen van wat ze tekenen als het misloopt. Maar al te vaak zien we mensen de dupe worden van ongunstige en onwettige clausules in overeenkomsten die vermeden konden worden door het contract na te laten kijken.

Jouw Jurist biedt daarom een heldere en betaalbare service wanneer je jezelf en je onderneming beter wil indekken tegen het overwachte.

Simon Steyaert – Founding Partner

Wat kost je contract laten nakijken?

Wij proberen onze tarieven zo scherp en helder mogelijk te houden. De doorsneeprijs voor het nakijken van een contract en het optimaliseren ervan is €325 excl. btw. Wanneer u twee of meerdere contracten wilt laten nakijken, rekenen wij €300,- per bijkomend contract.

Naast het nakijken en optimaliseren van het contract nemen we ook graag de tijd om onze aanpassingen via videocall te bespreken. We lichten ook graag clausules toe die belangrijk zijn of beantwoorden uw vragen indien u die heeft. Deze videocall brengt geen extra kosten met zich mee.

Naast het nakijken kunnen wij ook contracten op maat opstellen voor uw onderneming of deze juridisch vertalen naar Engels of Nederlands.

Contacteer ons vrijblijvend met je vraag over je contract.

Contacteer ons