Betrouwbaar juridisch advies startende ondernemers

Een onderneming starten is een bevredigend maar moeilijk proces. Startende ondernemers staan voor een grote uitdaging, met vele administratieve, boekhoudkundige en juridische hordes.

Om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen komt, win je best advies in van experts. Het probleem is dat juridisch advies vaak te duur is voor startende ondernemers. De factuur van een advocatenkantoor loopt snel hoog op.

Het is ons doel om kwaliteitsvol en betrouwbaar juridisch advies te verlenen aan startende ondernemers, zonder achteraf een zware factuur te sturen. Zit je met een juridisch probleem als startende ondernemer? Laat het ons gerust weten. We zijn er om je verder te helpen.


Wat we doen voor startende ondernemers

Elke startende onderneming wordt geconfronteerd met unieke juridische problemen. Deze problemen verdienen op maat gemaakte oplossingen. 

Voor al onze cliënten gaan we op zoek naar de best mogelijke aanpak, zonder terug te vallen op algemene templates of alledaags advies. We staan startende ondernemers vaak bij met volgende dienstverleningen:

Opstellen en nakijken van algemene voorwaarden op maat

Elke onderneming heeft algemene voorwaarden nodig om de interacties met hun klanten vorm te geven. Algemene voorwaarden geven je de kans om duidelijke regels af te spreken en je onderneming te beschermen.

We merken in de praktijk dat algemene voorwaarden vaak zomaar gekopieerd worden. Achteraf komen dan de problemen. We zorgen voor algemene voorwaarden op maat van elke onderneming, zowel B2C als B2B, zonder daarbij de wet uit het oog te verliezen.  

Opstellen en nakijken van privacy- en cookie policies

De moderne data- en privacywetgeving is uitgebreid en complex. Tegenwoordig moeten alle ondernemingen aan een hele reeks voorwaarden voldoen om niet in strijd te zijn met deze wetgeving.

Wie niet in orde is, riskeert zware boetes. Zelf uitpluizen wat je precies moet doen (en niet mag doen) is onbegonnen werk. We schrijven regelmatig op maat gemaakte privacyverklaringen en cookie policies waardoor je op twee oren kunt slapen.

Opstellen en nakijken van contracten

In de wereld van contracten geldt één belangrijke waarheid; beter voorkomen dan genezen. Al te vaak zien we startende ondernemingen die zomaar contracten van de tegenpartij ondertekenen of van het internet overnemen. Deze aanpak kan echter grote gevolgen hebben.

Je laat best een contract opstellen door een gespecialiseerd jurist. Laat minstens elk contract nalezen alvorens je tekent. Zo krijg je zicht op alle mogelijke risico’s en bouw je de maximale verdediging in.

Juridisch advies startende ondernemers

Soms sta je voor een grote beslissing en heb je gewoon advies van een jurist nodig. Duik niet zomaar in het diepe zonder eerst zicht te krijgen op de risico’s, de wetgeving en alternatieve manieren van aanpak.

We helpen regelmatig startende ondernemingen met advies rond vennootschapsstructuur, (handels)huur, openbare aanbestedingen, aanneming van diensten, e-commerce, consumentenrecht enzovoort.

Het proces voor juridisch advies startende ondernemers

Voor elk project doorlopen we meestal de volgende stappen. 

  • Aanvraag via e-mail of website: Bezorg ons je vraag en/of probleem via e-mail on info@jouwjurist.be of via een van de formulieren op de website. Hoe meer informatie in dit eerste bericht, hoe sneller we je kunnen helpen. 
  • Eerste kort advies en prijsafspraak: Op basis van je eerste bericht geven we je onmiddellijk een eerste antwoord en een heldere prijs voor de dienstverlening.
  • Videocall: Indien je dat wenst, organiseren we een videocall via Zoom of Google Meet om de situatie te bespreken. We beantwoorden ook al je vragen. 
  • Onderzoeksfase: We gaan aan de slag en beginnen zo nodig met het grondig onderzoeken van de relevante wetgeving, rechtspraak en gebruiken.
  • Redactie documenten en/of advies: We stellen je voorwaarden, contract of juridisch advies startende ondernemers op.
  • Oplevering: We bezorgen je een eerste versie, meestal binnen een week tijd.
  • Revisie: Je krijgt altijd de kans om ons werk na te lezen en eventueel aanpassingen te vragen. We beantwoorden ook al je vragen en/of opmerkingen.
  • Oplevering finaal document en/of advies: Na het verwerken van je eventuele opmerkingen en/of aanpassingen bezorgen we het afgewerkte document of advies.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over juridisch advies startende ondernemers? Laat het ons gerust weten via info@jouwjurist.be of vul het formulier bovenaan in. We staan klaar om je te helpen.